SAŁATKA Z MALINOWĄ WĄTRÓBKĄ

Rodzaj dania: bez glutenu, 

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 1


Składniki:

1 łyżka oliwy

2 wątróbki z kurczaka

¼ cebuli 

1 ząbek czosnku

½ szklanki malin

½ sałaty rzymskiej

1 jajko ugotowane na miękko (5 minut)

3 łyżki startego parmezanu

¼ czerwonej cebuli

3 gałązki koperku

1 łyżka majonezu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka miodu

sól, pieprz


Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę, smażę 3 minuty. Dokładam wątróbkę i smażę 3 minuty. Maliny rozgniatam widelcem i dokładam do wątróbki. Smażymy kolejne 2 minuty. 

2 łyżki parmezanu, majonez, sok z cytryny i miód dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. 

Liście sałaty mieszam razem z sosem, wykładam na talerz. Następnie malinową wątróbkę, jajko pokrojone na 4 części, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Posypuję pozostałym parmezanem i koperkiem pokrojonym na duże kawałki. 








Smacznego!!!


Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM