SAŁATKA Z MALINOWĄ WĄTRÓBKĄ
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 łyżka oliwy
2 wątróbki z kurczaka
¼ cebuli
1 ząbek czosnku
½ szklanki malin
½ sałaty rzymskiej
1 jajko ugotowane na miękko (5 minut)
3 łyżki startego parmezanu
¼ czerwonej cebuli
3 gałązki koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę, smażę 3 minuty. Dokładam wątróbkę i smażę 3 minuty. Maliny rozgniatam widelcem i dokładam do wątróbki. Smażymy kolejne 2 minuty.
2 łyżki parmezanu, majonez, sok z cytryny i miód dokładnie mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji.
Liście sałaty mieszam razem z sosem, wykładam na talerz. Następnie malinową wątróbkę, jajko pokrojone na 4 części, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Posypuję pozostałym parmezanem i koperkiem pokrojonym na duże kawałki.
0 komentarze