JAJKA W SOSIE TATARSKIM
Rodzaj potrawy: wegetariański
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 6 sztuk
Składniki:
6 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy dijon
1 łyżeczka kaparów
2 ogórki konserwowe
3 grzybki marynowane
½ szalotki
sól, pieprz
1 łyżeczka posiekanego drobnego szczypiorku
kilka gałązek kopru
Przygotowanie:
Jajka gotujemy przez 7 minut, zalewamy zimną wodą, studzimy, obieramy, przekrawamy na połówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Kapary, ogórki, grzybki i szalotkę kroimy w drobną kostkę. Łączymy razem z majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka polewamy sosem, posypujemy szczypiorkiem i gałązkami koperku.
Smacznego!!!
0 komentarze