GOFRY Z TUŃCZYKOWYM SERKIEM I RZODKIEWKĄ
Rodzaj potrawy: rybne
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 6 sztuk
Składniki na gofry:
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
2 jaja
½ szklanki oleju roślinnego
1 szklanki mleka
1 szczypta soli
Składniki na serek:
6 łyżek serka śmietankowego
150 g tuńczyka z własnej zalewy
5 rzodkiewek
kilka gałązek rzeżuchy
sól, pieprz
oliwa
Wszystkie składniki na gofry umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 5 minut, a następnie wylewamy po chochelce do gofrownicy - smażymy na złoty kolor, około 4 minut.
Serek miksujemy na jednolitą masę razem z tuńczykiem. Na gofry wykładamy serek oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy gałązkami rzeżuchy, na koniec skrapiamy oliwą.
0 komentarze