JAJECZNICA Z KURKAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
3 łyżki masła
1 młoda cebula
6 jajek
2 łyżki posiekanego szczypioru
150 g świeżych kurek
3 gałązki tymianku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam łyżkę masła, wrzucam pół posiekanej cebuli i smażę przez 3 minuty. Dorzucam oczyszczone kurki i smażę przez 4 minuty. Na koniec doprawiam solą, pieprzem i listkami tymianku.
Usmażone kurki wykładam na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzewam kolejną łyżkę masła i dokładnie tak samo jak wcześniej smażę cebulę pokrojoną w kostkę. Jajka roztrzepuje razem ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Gdy jajecznica zaczyna się ścinać dokładam kolejną łyżkę zimnego masła.
Jajecznicę wykładam na talerze, na wierzch jajecznicy wykładam kurki.
Serwuje z ulubiony pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze