SAŁATKA PIECZARKOWO-JAJECZNA


Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 1 litr
Czas przygotowania: 20 minut 

Składniki:

2 łyżki oleju roślinnego
15 pieczarek
6 jajek
1/2 cebuli
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
1 łyżeczka musztardy ziarnistej
1 łyżka majonezu
sól i pieprz
2 szczypty gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam starte na tarce na grubych oczkach pieczarki. Smażę przez 7 minut, doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 
Jajka gotuję na twardo i ścieram na tarce na grubych oczkach do miski. Łączę razem z usmażonymi pieczarkami. Cebulę kroję w drobną kostkę, solę i łączę z resztą składników. Szczypiorek i koperek drobno siekam i dorzucam do sałatki razem z majonezem i musztardą ziarnistą. Całość mieszam i doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ulubionym pieczywem. 




Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM