DESER PIERNIKOWY

 

Czas przygotowania: 30 minut 

Liczba porcji: 4


Składniki:


10 pierników  typu katarzynki

4 łyżki likieru baileys

4 łyżki mleka

4 łyżki mascarpone

½ szklanki śmietanki 36%

2 łyżki cukru pudru

skórka otarta z pomarańczy 

50 g czekolady gorzkiej

¼ szklanki śmietanki 36%

2 garści borówek 


Przygotowanie:


Pierniki, likier i mleko miksujemy w blenderze kielichowym do uzyskania mokrego piasku. 

Mascarpone, śmietankę i cukier puder ubijamy na zwięzłą masę. Czekoladę łamiemy na kawałki, roztapiamy razem ze śmietanką. 

Na talerzyki wykładamy piasek piernikowy, kładziemy łyżkę masy śmietankowej, posypujemy borówkami i polewamy czekoladą. Wierzch posypujemy startą skórką z pomarańczy. Deser serwujemy od razu po przygotowaniu. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM