TAGLIATELLE Z WINOGRONAMI, GORGONZOLĄ I ORZECHAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
2 łyżki oliwy
1 papryczka chilli
1 szalotka
2 ząbki czosnku
250 g makaronu tagliatelle
1 szklanka winogron
70 g gorgonzoli
1 szklanka śmietanki 18% do zup i sosów
1 garść łuskanych orzechów włoskich
1 łyżeczka listków tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam posiekaną szalotkę, czosnek i papryczkę chilli. Smażę przez 3 minuty. Wrzucam przecięte na pół winogrona. Smażę minutę, dokładam gorgonzolę i śmietankę. Rozpuszczam do uzyskania aksamitnego sosu. Orzechy prażę na suchej patelni, wykładam i dokładnie siekam.
Makaron gotuję według wskazówek na opakowaniu. Ugotowany makaron łączę razem z sosem i tymiankiem. Wykładam na talerze, posypuję natką pietruszki i posiekanymi orzechami.
Smacznego!!!
0 komentarze