MAKARON ZE SZPARAGAMI I POMIDORAMI
Rodzaj dania: mięsne
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
150 g ulubionego makaronu
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 szalotka
1/2 pęczka szparagów
2 duże pomidory
parmezan do posypania
oliwa do skropienia
kilka gałązek tymianku
sól i pieprz
Dodatkowo:
Kotlety z poprzedniego obiadu
Przygotowanie:
Makaron gotuję według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę i i wrzucam pokrojoną drobno szalotkę i czosnek. Pomidory kroję w kostkę. Od szparagów odłamuję zdrewniałe końcówki i kroję w paski pozostawiając całe główki. Szparagi dorzucam na patelnię i smażę przez minutę. Dokładam pomidory i duszę 3 minuty. Na koniec wrzucam makaron z małą ilością wody po makaronie i całość dokładnie mieszam, doprawiam solą i pierzem. Kotlety podgrzewam wcześniej w piekarniku na 180 stopni. Makaron wykładam na talerz, dokładam pokrojonego w paski kotleta. Całość posypuję parmezanem i listkami tymianku i skrapiam oliwą.
Smacznego!!!
0 komentarze