ŚLEDŹ W ŻURAWINIE

Rodzaj potrawy: danie rybne, bezglutenu

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

100 g świeżej żurawiny

½ szklanki wody

2 filety śledziowe

1 cebula szalotka

2 gałązki tymianku

4 łyżki oleju lnianego

2 łyżki cukru

1 szczypta chili

pieprz

Przygotowanie:

W rondelku umieszczamy żurawinę, wodę, cukier i chili. Gotujemy przez 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia. Filety śledziowe wykładamy na talerze i skrapiamy olejem lnianym. Szalotkę kroimy w cienkie plasterki. Na śledzie wykładamy ostudzoną konfiturę, posypujemy szalotką i listkami świeżego tymianku. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. 


Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM