FRANCUZ Z BRZOSKWINIAMI
Czas przygotowania: 40 minut
Liczba porcji: 8
Liczba porcji: 8
Składniki:
1 płat ciasta francuskiego gotowego
5 brzoskwiń
3 łyżki migdałów w płatkach
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki zimnej wody
kilka liści mięty
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i
układamy prostokąty ciasta. Brzoskwinie kroimy w talarki i układamy na cieście francuskim.
Posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, pieczemy
15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier: cukier puder zalewamy wodą i energicznie
mieszamy szpatułką. Wystudzone francuzy rysujemy lukrem i przyozdabiamy listkami świeżej
mięty.
Smacznego!!!
0 komentarze