OMLET Z MAKRELĄ I WARZYWAMI

Rodzaj dania: bezglutenowe
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 1

Składniki:

1 łyżeczka masła
5 plastrów cukinii 
2 jajka
 1/4 awokado
1/2 pomidora
1/2 ogórka
50 g wędzonej makreli
kilka liści rukoli
kilka liści bazylii
kilka liści kolendry

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam masło. Do miseczki wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem i rozkłócam widelcem  do uzyskania jednolitej masy. Na patelnie wrzucam cukinię i obsmażam po minucie z obu stron. Wylewam na patelnie jajka, patelnie przykrywam i czekam około 3 minuty aż jajka się zetną. 
Omlet wykładam na talerz. Na wierzch wykładam kawałki makreli, pomidora i awokado pokrojone na mniejsze kawałki, plastry ogórka i oprószam rukolą, bazylią i kolendrą. 



Smacznego!!!

Proponowane wpisy

0 komentarze

MÓJ INSTAGRAM