OMLET Z MAKRELĄ I WARZYWAMI
Rodzaj dania: bezglutenowe
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 1
Składniki:
1 łyżeczka masła
5 plastrów cukinii
2 jajka
1/4 awokado
1/2 pomidora
1/2 ogórka
50 g wędzonej makreli
kilka liści rukoli
kilka liści bazylii
kilka liści kolendry
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewam masło. Do miseczki wbijam jajka, doprawiam solą i pieprzem i rozkłócam widelcem do uzyskania jednolitej masy. Na patelnie wrzucam cukinię i obsmażam po minucie z obu stron. Wylewam na patelnie jajka, patelnie przykrywam i czekam około 3 minuty aż jajka się zetną.
Omlet wykładam na talerz. Na wierzch wykładam kawałki makreli, pomidora i awokado pokrojone na mniejsze kawałki, plastry ogórka i oprószam rukolą, bazylią i kolendrą.
Smacznego!!!
0 komentarze