ŚLEDZIE W SOSIE PIECZARKOWO-OGÓRKOWYM
Rodzaj dania: rybne, z laktozą
Czas przygotowanie: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
3 filety śledziowe (matjas)
1 mała cebula
7 marynowanych pieczarek
3 ogórki korniszony
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki jogurtu greckiego
3 łyżki majonezu
3 rzodkiewki
sól, pieprz
Dodatkowo:
ulubione pieczywo
Przygotowanie:
Cebulę, pieczarki i ogórki umieszczam w blenderze kielichowym i miksuję na drobne kawałki. Wykładam do miski i łączę razem z jogurtem, majonezem i szczypiorkiem. Doprawiam solą i pieprzem. Rzodkiewki kroję na cienkie plasterki. Na talerz wykładam sos i rozprowadzam po całym talerzu. Śledzie kroję w plastry i układam na talerzu. Pomiędzy śledzie układam plasterki rzodkiewki i wierzch posypuję szczypiorkiem. Śledzie serwuję z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze