PĄCZKI Z SERKIEM HOMOGENIZOWANYM
Rodzaj dania: z glutenem, z laktozą
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: około 30 pączków
Składniki;
3 serki homogenizowane (każdy po 100g)
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/5 litra oleju roślinnego do smażenia
cukier wanilinowy do obtoczenia pączków
Przygotowanie:
Serki homogenizowane przekładam do miski. Dodaję jajka i mieszam rózgą do uzyskania jednolitej masy. Dodaję przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszam dokładnie widelcem.
Temperaturę oleju doprowadzam do 180 stopni. Smażę, wykładając ciasto łyżką. Pączki same będą się obracały - serio :) Wykładam na tackę wyłożoną papierem. Studzę i obtaczam w cukrze wanilinowym. Cukier wanilinowy mogę zamienić na cukier puder albo drobny cukier.
Smacznego!!!
0 komentarze