KIEŁBASKI Z JAJEM SADZONYM WRAZ Z TOSTEM Z AWOKADO
Rodzaj dania: mięsne
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 łyżka oliwy
2 ulubione kiełbasy (użyłam kiełbasy z dziczyzny)
½ cebuli
2 jajka sadzone
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 kromki ulubionego pieczywa
1 dojrzałego awokado
sok z połowy limonki / cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 łyżka oliwy
2 ulubione kiełbasy (użyłam kiełbasy z dziczyzny)
½ cebuli
2 jajka sadzone
3 łyżki posiekanego szczypiorku
2 kromki ulubionego pieczywa
1 dojrzałego awokado
sok z połowy limonki / cytryny
sól i pieprz
Przygotowanie:
Oliwę rozgrzewam na patelni, wrzucam pokrojoną w piórka cebulę.
Podsmażam około minutę i dorzucam pokrojoną w piórka kiełbasę. Całość smażę 4
minuty. Pieczywo opiekam w piekarniku lub w opiekaczu, aż do zezłocenia. Miąższ z awokado wydrążam ze skórki i usuwam
pestkę. Rozgniatam widelcem, łączę razem z dwoma łyżkami szczypiorku i sokiem z
limonki. Doprawiam solą i pieprzem. Wykładam kiełbasę na talarze, następnie na tą samą
patelnię wybijam jaja i smażę aż do ścięcia białek. Na koniec posypuję swieżym
szczypiorkiem.
Jaja wykładam na kiełbasę, a na świeżo opieczone pieczywo
wykładam pastę z awokado.
Smacznego!!!
0 komentarze