BOCZEK Z SOSEM ZIOŁOWYM
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 3
Składniki:
6 plastrów surowego boczku
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka keczupu
sól, pieprz
Sos:
1 garść listków kolendry
1 garść listków pietruszki
1 mała szalotka
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Dodatkowo:
ulubione pieczywo
Przygotowanie:
Plastry boczku nacieramy solą, pieprzem, musztardą, octem i keczupem. Odstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos ziołowy. Szalotkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sosu umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy. Miksujemy tak długo, aż wszystkie składniki będą drobno posiekane. Plastry boczku smażymy na złoto, z każdej ze stron. Serwujemy boczek wraz z sosem i ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
0 komentarze