BURRATA Z POMIDORAMI
Rodzaj dania: wegetariańskie
Czas wykonania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 burrata (200g)
2 pomidory malinowe lub bawole serca
1 garść malin
parę liści bazylii
sol
pieprz
oliwa do skropienia na wierzch (około 2 łyżki)
Wykonanie:
Na dużym talerzu "rozdzieram" burratę na mniejsze kawałki.
Pomidory obieram ze skórki i kroję w ósemki, rozkładam pomiędzy burratą.
Posypuję na wierzchu malinami i liśćmi bazylii.
Całość oprószam solą i pieprzem, na koniec polewam oliwą.
Serwuję jako dodatek do obiadu lub z ulubionym pieczywem na śniadanie.
Pomidory obieram ze skórki i kroję w ósemki, rozkładam pomiędzy burratą.
Posypuję na wierzchu malinami i liśćmi bazylii.
Całość oprószam solą i pieprzem, na koniec polewam oliwą.
Serwuję jako dodatek do obiadu lub z ulubionym pieczywem na śniadanie.
Smacznego!!!
0 komentarze