DZIKA KANAPKA
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 bułki pszenne
4 cienkie plastry schabu z dzika
1 łyżka masła klarowanego
4 plastry pomidora
4 plastry czerwonej cebuli
4 liście sałaty masłowej
sól, pieprz
Sos:
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki posiekanej kolendry
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Plastry schabu doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i wykładamy przyprawione plastry schabu. Smażymy po 2 dwie minuty z każdej ze stron. Wykładamy na talerz, żeby w mięsie równomiernie rozłożyły się soki.
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w blenderze kielichowych i miksujemy 20 sekund. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Bułki przekrajamy, a następnie każdą z połówek smarujemy sosem. Na kanapce układamy sałatę, plastry schabu, pomidora, cebuli i przykrywamy wierzchnią stroną bułki.
Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 bułki pszenne
4 cienkie plastry schabu z dzika
1 łyżka masła klarowanego
4 plastry pomidora
4 plastry czerwonej cebuli
4 liście sałaty masłowej
sól, pieprz
Sos:
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki posiekanej kolendry
3 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Plastry schabu doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i wykładamy przyprawione plastry schabu. Smażymy po 2 dwie minuty z każdej ze stron. Wykładamy na talerz, żeby w mięsie równomiernie rozłożyły się soki.
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w blenderze kielichowych i miksujemy 20 sekund. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Bułki przekrajamy, a następnie każdą z połówek smarujemy sosem. Na kanapce układamy sałatę, plastry schabu, pomidora, cebuli i przykrywamy wierzchnią stroną bułki.
0 komentarze