PLACKI BANANOWE
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 10 placków
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
2 dojrzałe banany
1 cukier wanilinowy
sok z połowy cytryny
2 jajka (rozmiar L)
1/4 szlanki mleka
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju roślinnego
otarta skórka z połowy cytryny
Do podania:
1 mandarynka
pół banana
syrop klonowy do polania
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze kielichowych. Miksuję minutę i odstawiam na 5 minut. Rozgrzewam patelnię do naleśników (może być inna patelnia nieprzywierająca). Nakładam masę na rozgrzaną patelnię i smażę na wolnym ogniu z każdej ze stron. Podaję z plastrami banana, mandarynki. Na koniec skrapiam syropem klonowym.
Smacznego!!!
0 komentarze