JAJA FASZEROWANE (KLASYCZNE)
Rodzaj dania: wegetariańskie
Ilość porcji: 6 sztuk
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
6 jajek
2 łyżki posiekanej cebuli szalotki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ogórki kiszone
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
sól
pieprz
świeży tymianek do posypania na wierzch
Wykonanie:
Zagotowuję wodę w garnku, następnie gotuję jajka na twardo ( 7 minut we wrzącej wodzie). Jajka studzę, obieram i przecinam na pół. Wyciągam żółtka i rozgniatam żółtka widelcem. Łączę razem z szalotką, natką pietruszki, drobno pokrojonymi ogórkami, majonezem i musztardą. Doprawiam solą i pieprzem. Masę wkładam do rękawa cukierniczego i faszeruję jaja. Układam na półmisku i posypuję świeżym tymiankiem.
Smacznego!!!
0 komentarze