TOST Z JAJEM, CUKINIĄ I PROSCIUTTO CRUDO
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 1
Składniki:
2 małe kromki ulubionego pieczywa
2 małe jajka (rozmiar M)
2 plastry szynki prosciutto crudo
1/4 cukinii
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka oliwy
Wykananie:
Na patelni rozgrzewam oliwę i dodaję pokrojoną w paski (za pomocą obieraczki) cukinię. Doprawiam solą i pieprzem. Podsmażam pół minuty i ściągam z patelni.
Na tą samą patelnię wbijam jaja. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem (smażę 3 minuty).
Na tą samą patelnię wbijam jaja. Doprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem (smażę 3 minuty).
W międzyczasie wstawiam kromki do opiekacza.
Na ciepłe pieczywo układam cukinię, na to jaja i na wierzch plasterki szynki.
Smacznego!!!
0 komentarze