TORTILLE Z PULLED PORK
Rodzaj potrawy: mięsne
Czas przygotowania: 15 minut (jeśli mamy wcześniej przygotowany pulled pork)
Liczba porcji: 4
Składniki:
4 tortille
8 łyżek pulled pork (po 2 na każda tortillę)
1 dojrzałe awokado
1/2 czerwonej cebuli
2 garście rukoli
1 kulka mozzarelli
2 łyżki posiekanej kolendry
kilka kropel tabasco
Wydrążam miąższ z awokado, skrapiam sokiem z cytryny/limonki. Dodaję łyżkę posiekanej
czerwonej cebuli, tabasco, kolendrę i wszystko łączę ze sobą do uzyskania
w miarę jednolitej masy. Doprawiam solą i pieprzem.
Tortille smaruje awokado. Następnie na każdą z nich kładę po dwie łyżki pulled pork. Po 2 plastry mozzarelli i czerwonej cebuli, trochę rukoli i zawijam wszystko w rulon. Układam na patelnię grillową i podgrzewam z dwóch stron przed podaniem.
Smacznego!!!
0 komentarze