FUSILLI GIGANTI Z TUŃCZYKIEM
Makaron z tuńczykiem, pomidorami koktajlowymi, oliwkami i parmezanem. Bardzo szybkie danie. W sytuacji gdy nie ma czasu na gotowanie. To danie zajmie nam maksimum 20 minut. Makaron posypałam parmezanem. Natomiast świetnie smakuje z pokrojonym drobno oscypkiem.
Składniki:
ulubiony makaron
puszka tuńczyka
opakowanie pomidorków koktajlowych
garść czarnych oliwek
liście bazylii
mała szalotka
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki startego parmezanu
kilka liści bazylii
Wykonanie:
Ugotować ulubiony makaron. W między czasie na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną drobno szalotkę i czosnek. Podsmażyć około minutę. Wrzucić pokrojone na połówki pomidorki i podsmażyć kolejna minutę, Wyłączyć palnik i wyłożyć z puszki tuńczyk wraz z pokrojonymi na połówki oliwkami. Całość połączyć z makaronem i wymieszać. Podawać z posypanym na wierzchu parmezanem i z liśćmi bazylii.
Smacznego!!!
0 komentarze